دانستنی های لیزر موهای زائد با لیزر الکساندرایت
اگر به دنبال روشهای از بین بردن موهای زائد هستید، بایستی همه گزینههای موجود را به دقت بررسی کنید. اما اگر تحقیقات لازم را انجام دادهاید و به این نتیجه رسیدهاید که لیزر موهای لیزر مناسب ترین گزینه برای شماست، مقاله زیر را بخوانید. تفاوت لیزرهای موجود در بازار کدام است؟ و لیزرالکساندرایت چه استفادههایی دارد؟
لیزر الکساندرایت تجهیزات قدرتمندی دارد و فقط باید توسط یک پزشک آموزش دیده استفاده شود. بنابراین در اغلب کلینیکهای زیبایی وجود دارد. این لیزر در حال حاضر هیچگونه دستگاه لیزر خانگی حذف موهای زائد که دارای لیزر الکساندرایت باشد، تاییدیهی FDA را ندارد.
در این لینک 👈 برداشتن لکه قهوه ای با لیزر الکساندرایت
لیزرالکساندرایت چیست؟
لیزر الکساندرایت نوعی لیزر است (LASER: تقویت نور با انتشار تحریکشدهی تشعشع) که نور با انرژی بالا را از طریق کریستال الکساندرایت ساطع میکند. با عبور نور از کریستال الکساندرایت، یک پرتو نوری با طول موج 755 نانومتر تولید میشود.
نکته: طول موج پرتو نور تعیینکنندهی میزان نفوذ لیزر به داخل پوست است.
رنگ نور لیزر قرمز است.
لیزرهای الکساندرایت را میتوان در حالت سویچینگ Q تنظیم کرد که سبب تولید پرتو نور پرانرژی در پالسهای کوتاه توسط لیزر میشود. این حالت برای رفع موهای زائد کاربرد دارد.
لیزر الکساندرایت علاوه بر رفع موهای زائد، در موارد ذیل نیز کاربرد دارد:
- درمان لکهای ناشی از افزایش سن
- درمان رگهای عنکبوتی
- درمان لکههای عروقی مادرزادی
- از بین بردن خالکوبی و تتو
تفاوت لیزر الکساندرایت با سایر لیزرها چیست؟
علاوه بر رنگ پرتو نور، طول موج پرتو نوری نیز در لیزر الکساندرایت با سایر لیزرها تفاوت دارد.
به عنوان مثال، لیزر الکساندرایت یک پرتو نوری قرمز از خود ساطع میکند که طول موج آن 755 نانومتر است. لیزر دایود یک پرتو لیزری با طول موج 810 نانومتر و لیزر ان دی یاگ نیز پرتو نوری با طول موج 1064 نانومتر از خود ساطع میکند.
مقایسه طول موج لیزرهای مختلف
نوع لیزر | طول موج | موارد استفاده |
Argon | 488 نانومتر یا 514.5 نانومتر | دیگر برای حذف موهای زائد کاربرد ندارد – این دستگاه برای حذف موهای زائد فاقد اثربخشی و کند بود. |
Ruby Laser | 694.3 نانومتر | برای افراد دارای پوست روشن و رنگ پریده موثر و ایمن است. |
Alexandrite | 755 نانومتر | ایمن و اثربخش برای انواع پوست (از 1 تا 7 در مقیاس فیتزپاتریک). |
Pulsed Diode Array | 810 نانومتر | موثر برروی پوستهای کمرنگ تا متوسط (I تا IV در مقیاس فیتزپاتریک). |
Nd:YAG Laser | 1064 نانومتر | مخصوص پوستهای تیره؛ اما برای انواع پوست هم موثر است. |
Intense Pulsed Light | 500 تا 1200 نانومتر | برای پوستهای روشن تا متوسط (این دستگاه لیزر نیست اما همچنان برای حذف موهای زائد استفاده میشود). |
مزایای لیزرالکساندرایت
این لیزر کارآمدترین لیزر برای انواع پوست و مو محسوب میشود، چون برخی لیزرها تاثیر زیادی برروی پوستهای تیره ندارند. البته مانند تمام انواع دیگر لیزرها، الکساندرایت برای پوستهای سفید و بسیار روشن، و برای موهای ظریف و نازکی که بسیاری از انواع دیگر لیزرها قادر به از بین بردنشان نیستند، بهترین اثربخشی را دارد. طول موج نور ساطعشده از لیزر الکساندرایت به راحتی توسط ملانین موجود در موهای شما (سلولهای رنگدانهای) جذب شده و سبب میشود که آن سلولها گرم شده و نهایتا از بین بروند.
نکته: بهترین گزینه برای پوستهای بسیار تیره لیزر ان دی یاگ است. زیرا طول موج بیشتر پرتو نوری آن، بدون تاثیر اضافی بر رنگدانههای پوست، به فولیکولهای مو نفوذ میکند.
اثربخشی لیزرالکساندرایت
میزان حذف موهای زائد از طریق لیزر الکساندرایت و پس از اتمام تعداد جلسات لازم، حددو 70% است – جلسات لازم برای افراد دارای موهای نازک 6 تا 8 جلسه و برای افراد دارای موهای ضخیم و تیرهتر حدود 8 تا 12 جلسه است.
همچنین، لیزر الکساندرایت جزو سریعترین دستگاههای لیزر بوده و قادر است در تعداد جلسات کم، بخش عمدهای از موهای زائد را از بین ببرد. افرادی که تمایل دارند روی بخشهای گستردهای از بدن خود لیزردرمانی انجام دهند (مانند شکم، سینه، پشت، شانه یا پاها) اغلب استفاده از لیزر الکساندرایت توصیه میشود. لیزر الکساندرایت یکی از لیزرهایی است که برای درمان هایپرتریکوزیس یا همان سندرم آمبراس (رشد بیش از حد مو در هر نقطه از بدن فرد) پیشنهاد میشود.
مقایسه لیزرهای الکساندرایت و دایود
یکی از محبوبترین انواع لیزرها برای حذف موهای زائد، لیزر دایود پلاس بوده که طول موج پرتو آن، اندکی بیشتر از لیزر الکساندرایت است. در سال 2001 پژوهشی انجام شد که به مقایسه این دو سیستم لیزر پرداخت تا نتایج آنها در بلند مدت مورد بررسی قرار بگیرد. لیزر الکساندرایت سبب کاهش 85 درصدی رشد موهای زائد شد و در مقابل، لیزر دایود کاهش 84 درصدی را ایجاد کرد. چهار جلسه درمانی با هر دو لیزر سبب کاهش 90 درصدی رشد موهای زائد تا 12 ماه شد.
در سال 2006 نیز پژوهشی درخصوص میزان اثربخشی این دو لیزر انجام شد و نتایج حاکی از آن بود که هر دو لیزر کارایی یکسانی دارند. با این حال، احتمال بروز عوارض جانبی با لیزر دایود 28.9% بود که بسیار بیشتر از لیزر الکساندرایت با احتمال 9.5% است.
عوارض جانبی
آیا استفاده از لیزر الکساندرایت عوارض جانبی دارد؟ متاسفانه تمام لیزرها تا حدودی سبب بروز عوارض جانبی میشوند. در افرادی که دارای پوست بسیار تیره هستند، خطر بروز هیپوپیگمانتاسیون وجود دارد (روشن شدن پوست در بخشهای تحت درمان با لیزر). همانطور که در بالا نیز ذکر شد، لیزر الکساندرایت برای بیماران دارای پوست تیره، موثرترین نوع لیزر محسوب نمیشود. حتی در افرادی که دارای پوست روشن هستند نیز خطر از بین رفتن رنگدانههای پوست وجود دارد. از دیگر سو، ممکن است پوست در اثر برخورد پرتو نور، به تولید بیش از حد ملانین بپردازد و لکههای تیره روی پوست ایجاد شود.
درد نیز در طول جلسه درمان رایج است. اگرچه معمولا اندک است. ژل خنک کننده نیز اغلب پس از اتمام جلسه، روی ناحیه تحت درمان استعمال میشود که به کاهش درد و جلوگیری از تورم کمک میکند.
اغلب مقداری تورم و خارش پس از درمان با لیزر دیده میشود که پس از چند روز رفع میگردد. ممکن است پوست قرمز شود، اما تنها درصورت استفاده نادرست از دستگاه لیزر است که دچار سوختگی میشود.
احتمال بسیار اندک بروز کبودی نیز وجود دارد (10%)، اما در صورت بروز نیز، به خودی خود رفع میشود.
آیا لیزرالکساندرایت دارای تاییدیهی FDA است؟
اگر به دنبال حذف موهای زائد از طریق لیزرالکساندرایت هستید، باید از سیستمی استفاده کنید که تاییدیهی سازمان غذا و داروی امریکا را داشته باشد. لیزر موهای زائد الکساندرایت در سال 1997 به تایید رسید.
اکنون سه برند از لیزرهای الکساندرایت مخصوص حذف موهای زائد در بازار وجود دارند که دارای تاییدیهی FDA هستند:
- EpiTouch Plus
- GentleLASE
- Apogee
اگر متخصص پوست شما برند دیگری از لیزرالکساندرایت را پیشنهاد کرد، بایستی ابتدا تحقیق کنید تا مطمئن شوید که تاییدیه سازمان غذا و داروی امریکا را دارد.
تولیدکنندگان دستگاههای لیزر بایستی پیش از ارائه محصولات خود به بازار، تاییدیه FDA را دریافت نمایند. شما نیز میتوانید با بررسی پایگاه دادهای FDA (k) 510 برندهای دارای تاییدیه را مشاهده نمایید.
دادههای بالینی لیزرالکساندرایت
لیزر الکساندرایت که در سال 1997 توسط سازمان غذا و داروی امریکا FDA مجوز و تاییدیه ورود به بازار را دریافت نمود، تاکنون در مطالعات متعددی به منظور بررسی اثربخشی آن مورد تحقیق و پژوهش قرار گرفته است. پژوهشها حاکی از آنند که لیزر الکساندرایت یک روش موثر برای از بین بردن موهای زائد است.
در زیر به سه پژوهش اصلی که حکم مرجع را دارند، اشاره میشود:
- مطالعه عوارض جانبی لیزر الکساندرایت برروی پوستهای تیره
98% فاقد عوارض جانبی
150 بیمار (18 مرد و 132 زن) با نوع پوست IV تا VI توسط لیزر الکساندرایت تحت درمان قرار گرفتند – عوارض جانبی تنها در 2% از موارد رخ داد.
این نتیجه با پژوهش دیگری که به عوارض جانبی لیزر الکساندرایت در انواع پوستهای روشن اختصاص داشت، تطابق دارد و نشان میدهد که درصورتی که رنگ پوست تیرهتری نسبت به پوستهای روشن دارید، از نظر آماری احتمال بروز عوارض جانبی لیزر الکساندرایت در شما بیشتر نیست.
- مطالعه اثربخشی حذف موهای زائد با لیزرالکساندرایت پالس (Pulsed Alexandrite)
در این پژوهش، 126 بیمار در یک دوره 15 ماهه تحت درمان با لیزر الکساندرایت پالس قرار گرفتند. فاصله بین جلسات درمانی از 3 هفته تا سه ماه و نیم متغیر بود. نتایج مطالعه حاکی از آن بود که 3 ماه پس از اتمام جلسات، تقریبا 88% از موهای زائد از بین رفتند.
88% کاهش در مقدار موهای زائد
- مقایسه الکساندرایت و الکترولیز در حذف موهای زائد
74% کاهش در مقدار موهای زائد
پس از 3 جلسه لیزر موهای زائد الکساندرایت در فواصل زمانی 4 هفتهای، بیماران 6 ماه پس از درمان، شاهد کاهش 74 درصدی موهای زائد خود بودند.
الکترولیز تنها کاهش 35 درصدی موهای زائد را نشان داد. لازم به ذکر است که روش الکترولیز، برخلاف ترمولیز، گالوانیکی بوده است.
گالوانیک یک ورژن قدیمیتر از الکترولیز است که با سرعت و اثربخشی روشهای الکترولیز مدرن قابل قیاس نیست.
لطفا به جهت مشاوره محصولات با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید :
کارشناس فروش ۱ : ۰۹۱۹۵۸۸۹۰۲۶
کارشناس فروش ۲ : ۰۹۱۹۵۶۶۰۴۵۶
دفتر فروش : ۰۲۱۲۸۴۲۳۱۷۰(ده خط)