جوراب ضد آمبولی یا آنتی آمبولی به دسته از جورابهای طبی اتلاق می شود که عموما بعد از جراحی ها و بیشتر به افرادی پوشانیده می شود که تحرک بسیار پائینی داشته و قادر به پائین آمدن از تخت خود نیستند . حتی افرادی نیز که تحرک کافی را دارند نیز بواسطه عمل جراحی انجام شده بهتر است از جورابهای ضد ترومبوز یا همان ضد آمبولی استفاده نمایند .
عملکرد جوراب آنتی آمبولی چگونه است ؟
جورابهای آنتی آمبولی عموما فشار ماکزیمم ۱۸ میلیمتر جیوه را دارا هستند که بواسطه الیاف کشش جوراب این فشار در پائین ترین نقطه پا یعنی همان قسمت مچ پا ماکزیمم و به تدریج تا قسمت کشاله ران تعدیل میشود همین امر باعث غلبه بر جاذبه و پمپاژ گسترده تر خون به سمت بالا شده و از ایجاد لخته های خونی جلوگیری به عمل می آورد .
DVT چیست ؟
تشکیل لخته خون در وریدهای عمقی پا را DVT می گویند و پزشکان با تشخیص اولیه و با استفاده از جوراب های آمبولی می توانند تا ۴۰ درصد احتمال وقوع ترمومبوز وریدی یا همان DVT را کاهش دهند . چرا که این عارضه بسیار خطرناک و کشنده است و اگر این لخته ها همراه گردش خون وارد ریه گردد پیامدهای ناگواری را در پی خواهد داشت .
آیا جوراب ضد آمبولی همان جورابهای فشاری هستند ؟
قطعا پاسخ خیر است در واقع جورابهای آنتی آمبولی دسته از جورابهای فشاری هستند که فشار در نواحی مختلف جوراب متفاوت هستند . جورابهای فشاری طیف گسترده ای دارند که با هدف های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند . مثلا جوراب آنتی آمبولی برای افراد با تحرک پائین است این در حالیست که جورابهای فشاری ورزشی ویژه افراد با تحرک بالاست . و همینطور جورابهای واریس یک نوع جوراب فشاری هستند با هدف کنترل و جلوگیری از ابتلا به بیماری واریس