تروما یا ضربه (trauma) در واقع به هر نوع صدمه ای که به بدن وارد گردد که ناشی از انرژی مکانیکی وارد شده بر بدن یا انواع انرژی های حرارتی و … اتلاق می گردد و در بیان ارتوپدی این صدمات منجر به انواع شکستگی های استخوان می شود تصور آنکه ما برای حرکت دوباره نیازمند استفاده از ابزار آلات ارتوپدی هستیم بسیار سخت و دشوار می باشد . اینجاست که انتخاب شیوه درمان در بهبود وضعیت پیش آمده مفید خواهد بود .
فیکسیشن چیست و بر چند نوع می باشد ؟
در درمان انواع شکستگیها اصل واجب و ضروری بر پایه ثابت نگه داشتن عضو صدمه دیده می باشد که به آن فیکسیشن گفته می شود برای فیکسیشن دو روش کاربردی وجود دارد :
close redaction : که به جا اندازی به روش بسته گفته می شود که پس از جا اندازی و به کمک تجهیزاتی چون انواع گچ های ارتوپدی با اتل اندام شکسته ثابت نگه داشته می شود و در واقع اکسترنال فیکسیشن (external fixation) انجام می پذیرد .
open redaction : به جا اندازی به روش باز گفته می شود که در این روش و بعد از باز کردن پوست و رسیدن به ناحیه تروما به کمک ایمپلنت های ارتوپدی فیکسیشن انجام می پذیرد که در واقع به آن اینترنال فیکسیشن(internal fixation) گفته می شود .
نمونه هایی از اینترنال فیکساتور که شامل :
انواع پیچ(screw)
پلیت های ارتوپدی(plate)
نیل(nail)
پین(pin)
سیم(wire)
در شکل زیر مشاهده می نمائید .
در تکنیک جا اندازی به کمک روش open redaction بعد از باز کردن پوست به کمک انواع پیچ پلاک و نیل تا جوش خوردن کامل استخوان شکسته ثابت نگه میدارند .